Timmermans Kriek Lambicus

Klassisk kriek från världens äldsta lambicbryggeri låter ju som något jag borde ha druckit förr. Men jag har aldrig riktigt förstått mig på öl som smakar saft förut och nästan alltid ångrat mig, när jag försökt mig på någonting av den sortens öl. Nu i kväll däremot tycker jag den här var riktigt god, vilket överraskar mig mycket. Smakar körsbär så klart, sötare än jag förväntat mig och mycket mindre syrlighet än exempelvis Oude Kriek. Vet inte hur man betygsätter sånt här får 6 i alla fall.

3 reaktioner till “Timmermans Kriek Lambicus

 • april 25, 2019 kl. 11:57 f m
  Permalink

  Lambic?
  Kan du utveckla innebörden lite?

  Svar
 • april 26, 2019 kl. 6:26 f m
  Permalink

  Lambic ska väl vara spontanjäst, blir ofta jättesur. Blandar man olika lamics får man Gueuze och det är väl såna man kan köpa i Sverige. Kriek är Lambic som jäst en andra gång med körsbär. Fritt efter Wikipedia.

  Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

%d bloggare gillar detta: