Trappistes Rochefort 8

Rocheforts 8:a bryggdes, om jag förstått det rätt, som en öl att fira nyår med, men blev så populär att den sen länge bryggs året om. Jag lyckades i alla fall dricka ett par när jag försäkrade mig om att ett år till äntligen var över. 9,2 procent som faktiskt inte känns särskilt mycket, eller också hade jag kanske druckit lite för mycket annat för att känna av alkoholen. Ganska torr dryck med en lite överraskande grumligt brun färg och på något vis en trögflytande känsla. Mycket mindre typisk trappistjästighet än de flesta andratrappistöl jag druckit, fick jag för mig, men som sagt det kan ju bero på att omdömet grumlats av viss överkonsumtion av annat. Ah rätt värdelös recension det här inser jag men upplevde den som god och i hopp om ett bättre år än det förra får den 8 i betyg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

%d bloggare gillar detta: