Trainstation Brewery, Wheat the fck, Weissbier.

Lika bra att erkänna det direkt. Undertecknad är ingen stor fan av weissbier. Vid botaniserande i lokalsortimentet på en butik i Uppsala dök denna hursomhelst upp bland nyheterna. Den lika lokala anställda vid butiken ifråga rekommenderade varmt. ”Den är fantastisk” utbrast hon. Nåväl, man får väl ge det en chans helt enkelt..

Gillar dessutom bryggeriet som huserat i Knivsta gamla järnvägsstation men nu är på väg till nya moderna lokaler i ett industriområde i Ar. Slut på hjärtligheten. Grejen med Trainstation brewery har ju varit just den balla lokaliteten. Själva ölet har hittills inte varit nån kioskvältare.

Weissbieren visar sig dock vara en trevlig överraskning med en slags torr krispighet som är mycket angenäm. Den hänger dessutom kvar behagligt länge mellan klunkarna. Troligen perfekt vid grillen en stekhet sommardag, kanske gärna med en limeklyfta i. Men fortfarande en weissbier. Bland de bättre jag testat. För 19,90:- framstår den faktiskt som ett fynd. Styrkan ligger på 4,5% och betyget blir: 6.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

%d bloggare gillar detta: