Stigbergets, Vision.

Sigbergets bryggeri har tydligen flyttat till nya lokaler och satsar således stort på framtiden. Detta märks inte minst genom en rad lite halvmystiska släpp på sistone. Produkter som antingen glimmar till lite någon dag eller två på systembolagets ”Tillfälligt sortiment”-hylla eller helt enkelt inte går att få tag på alls annat än på vissa fåtaliga uteserveringar och någon suspekt beställningshemsida. Vision hör till de senare.

Det är irriterande, men i viss mån fungerar mystifieringen ganska väl och väcker åtminstone hos undertecknad ett sug efter att få tag i rariteten. Ungefär som när Apple släpper en ny iPhone.

Vision återfanns hos Brewdog på Ringvägen i Stockholm för 99:-, upphällt och klart. Det får faktiskt betraktas som ett fynd med tanke på att den kostar 69:- att beställa från en internetbutik. 6,5% stark och i grunden liksom en hel del andra släpp från bryggeriet ganska lik de klassiska West Coast IPA eller framförallt Amazing Haze. Lite feg på så vis. Man fattar direkt att det är Stigberget, och det är i och för sig allt annat än dåligt, bara snarlikt. Lite mildare besk-häng än Haze, men samma långa eftersmak. Man kan suga länge på ett glas Stigberget-IPA och det är tur, för glasen är små hos Brewdog. Betyget blir: 8.

2 reaktioner till “Stigbergets, Vision.

 • januari 13, 2019 kl. 3:12 e m
  Permalink

  Hur små glas?

  Svar
 • januari 13, 2019 kl. 9:19 e m
  Permalink

  Vet inte, men iögonfallande små.

  Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

%d bloggare gillar detta: