Stigbergets & O/O, Imperial IPA (Katten).

Lika bra att säga det med en gång. Jag var skeptisk. Mycket på grund av etiketten med den svarta katten som för tankarna till arga attackhundsägare i fleecetröjor med stora djurmotiv på. Men låter man sig distraheras av detta så glömmer man kanske vilka som ligger bakom denna brygd. Två superstar-bryggerier i Göteborgstrakten, Stigbergets & O/O.

Dipa kan vara tung, mäktig och smakrik. Mer av allt och långt, långt efterhäng. Eller så kan den vara mer av allt utan det där tunga, nästan lite för myckna. Bara detonera som ett otroligt välavvägt proffsfyrverkeri i munnen. Perfekt balans… Det här är perfekt. Det verkar omöjligt att göra en Dipa bättre. Ett suveränt öl som gör det omöjligt att hålla inne med det absoluta toppbetyget. Jag vet inte vad som händer där på västkusten, men jag vet att det som kommer ut ur kranarna börjar likna magi. Ett fantastiskt öl. 8%, 44:- på Systembolaget och betyget blir 10 av 10 möjliga.

3 reaktioner till “Stigbergets & O/O, Imperial IPA (Katten).

 • juni 17, 2018 kl. 8:47 f m
  Permalink

  Spännande, skall testa den i kväll.

  Svar
 • juni 19, 2018 kl. 7:01 f m
  Permalink

  Tyvärr Jonas det här håller jag ej med om. Inte lika bra balanserad som Ichor-Mosaiken var. Lite för tunn smak tycker jag, skulle gett betyg 7.

  Svar
 • juni 20, 2018 kl. 8:15 e m
  Permalink

  10! Ska prova den någon dag snart då!

  Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

%d bloggare gillar detta: