Stigbergets, Double Muddle.

Stigbergets dubbel-IPA. Mer av allt. Förväntningarna skruvas omedelbart upp till max. Herregud vilket ölsläpp. Järnet till Systemet efter dagens förpliktelser och… Ja, uppenbarligen är man inte ensam om att vara intresserad av den här brygden.

-”Den tog tyvärr slut för flera timmar sedan”, påtalar butiksbiträdet när undertecknad står och blänger tomt in i den lika tomma nyhetshyllan.

Kanske på grund av detta hann förväntningarna skruvas upp om möjligt ytterligare lite till innan en flaska slutligen var bärgad och inkastad i frysen för snabb nedkylning. Inte en minut längre än nödvändigt skulle det väntas nu…

Nåväl, väl upphällt och med en lätt högtidlig känsla skulle det visa sig att denna brygd faktiskt inte var så märkvärdig. Samma hazy dimma som med allt från Stigberget, visserligen med tydlig beska och fin balans som man kan räkna med från bryggeriet, men faktiskt utan den där extra smockan man nog vill ha av en DIPA. Ganska likt andra saker från samma upphovsmakare med andra ord. Naturligtvis ett mycket bra öl, men… 39,90:- på Systemet, 8,5% och betyget blir 7.

En reaktion till “Stigbergets, Double Muddle.

  • juni 16, 2018 kl. 12:30 e m
    Permalink

    Inget att tillägga egentligen, tyckte detta var sämre än tidigare släpp från Stigberget.

    Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

%d bloggare gillar detta: