Gamla Enskede Bryggeri, Månhorns IPA.

”Månhornsgränd, en gata nära där bryggeriet startade som går i vinkel tätt inklämd mellan villor som renoverats i omgångar i över ett sekel. Detta har inspirerat vår IPA…” Så inleder texten på etiketten baktill på denna dryck.

”Likt villorna får ölet en egen karaktär och själ.” Uppger etiketten vidare. En del av mig är på sätt och vis glad för att jag inte läste etiketten innan jag smakade på brygden. Jag kan inte erinra mig att jag någon gång har varit sugen på ett öl som smakar gammal villa.

Hursomhelst rör det sig om en ganska kraftig IPA av traditionellt slag med rejäl beska och låångt efterhäng. På så vis är den ju således en traditionsbärare precis som villorna i texten. I mitt tycke hänger den just i gränslandet mellan att det blir för mycket av det goda och att det faktiskt funkar. Det är på det där sättet att räcker med en. Sen blir det för mycket.

Till saken hör möjligen att den serverades något för varm hos Skanskvarns krog. Det smakar å andra sidan hantverk och riktiga råvaror, så den är väl värd att prova, men för min del blir betyget 6. 6% stark. Priset om 29,90:- på Systembolaget uppfattas som överkomligt för ett riktigt hantverksöl.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

%d bloggare gillar detta: