Derailed Bourbon Bock

En dubbelbock på 8,7 procent från brygghuset Finn som lagrats på bourbonfat från Mackmyra om jag förstått det rätt. Påminner på så vis en del om Innis&Gunns olika ölvarianter. Jag tycker den smakar lite sötare än jag önskat och är tveksam till om den lite dunkelt rökiga eftersmaken är bra eller dålig. Däremot är jag positivt överraskad av hur återhållsamt smakerna framkommer, eftersom jag hade förväntat mig ett mer vulgärt öl med konstiga bismaker. Annars känns den fyllig och den har en mycket kraftig maltkaraktär.  På det hela en riktigt god öl. 6 i betyg.

2 reaktioner till “Derailed Bourbon Bock

 • december 24, 2019 kl. 9:41 e m
  Permalink

  Det är klart att den rökiga eftersmaken är bra – den kommer ju från whiskyfatslagringen, hade whiskysmaken inte kommit fram så hade ju försöket varit misslyckat 🙂
  Årgång 2019 av samma öl är helt magisk!

  Svar
 • december 25, 2019 kl. 6:47 e m
  Permalink

  Det har du ju så klart alldeles rätt i. Ska genast dricka årgång 2019!

  Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

%d bloggare gillar detta: